Μουσείο Λούλη. Από το σιτάρι στο ψωμί
ΚΥΡΙΑΚΗ 20.1.2019 – ΩΡΑ: 11.00
Σε μια έκταση 800 τ.μ. στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου των ΜΥΛΩΝ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ στο Κερατσίνι, στεγάζεται το Μουσείο Λούλη, το οποίο φιλοξενεί εκθέματα σχετικά με την αλυσίδα «σιτάρι- αλεύρι-ψωμί» που καλύπτουν μια περίοδο 2.700 χρόνων, όπου το παλαιότερο είναι του 7ου
π.Χ. αιώνα και το νεώτερο του 20ού μ.Χ. αιώνα. Το μουσείο περιλαμβάνει
μεγάλη συλλογή από μηχανήματα και εξοπλισμό παλαιών μύλων, τη μεγαλύτερη συλλογή σφραγίδων πρόσφορου στον κόσμο, ειδώλια του 7ου π.χ. αιώνα και χιλιάδες θεματικά αντικείμενα απ’ όλον τον κόσμο σχετικά
με τη διαδρομή «σιτάρι-αλεύρι-ψωμί». Ο σκοπός του Μουσείου Λούλη είναι να ενημερώσει τους επισκέπτες για τη διαδικασία παραγωγής του ψωμιού, να τονίσει τη σημασία του άρτου στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων, στην ελληνική παράδοση και στην ορθόδοξη εκκλησία και να αναδείξει τη διατροφική αξία του σίτου ως την πολυτιμότερη τροφή του ανθρώπου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Η ξενάγηση θα γίνει από την κα Όλγα Μάνου, Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας και Επικοινωνίας των «Μύλων Λούλη» και Διευθύντρια του Μουσείου Λούλη, την κα Μοσχάνθη Χαβαλέ, Υπεύθυνη Ξεναγήσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Λούλη και από τον κ. Σπύρο Νάσαινα, Αρχιτέκτονα, Μουσειολόγο και Μουσειογράφο της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου Λούλη.
Η επίσκεψη πραγματοποιείται δωρεάν για τα μέλη του Σωματείου μας.
Θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής.
Δήλωση συμμετοχής έως 16.1.2019
Μεταφορά με πούλμαν (κόστος μετακίνησης: 7 €)
Τόπος συνάντησης: Φιλελλήνων και Κυδαθηναίων – Ώρα: 10.00
Ξενάγηση στο Μουσείο Λούλη
20/1/2019